Logo

Ademwerk

Ademen gaat vanzelf. Je doet dit al vanaf je geboorte en besteedt er waarschijnlijk weinig aandacht aan. Doordat het zo onbewust gaat, adem je vaak oppervlakkig. Zonde, want je ademhaling is belangrijker dan je wellicht denkt.

Wat je (vast) niet weet over ademhaling

Je weet waarschijnlijk al dat ademhaling noodzakelijk is voor het verspreiden van zuurstof door je lichaam en het afvoeren van afvalstoffen. Maar ook op emotioneel gebied is ademhaling erg belangrijk. 

Er zit namelijk pijn, trauma’s, emoties en blokkades uit je onderbewuste verstopt in je ademhaling. Door oppervlakkig ademen kun je die pijn en emoties omzeilen en geblokkeerd raken, wat zich uit in fysieke en emotionele klachten zoals slapeloosheid, boosheid, angsten, stress en piekeren. Door te focussen op je ademhaling zoals we met ademwerk doen, kun je deze emotionele blokkades loslaten en ontstaat er ruimte voor heling.

doorbraakcoaching
ademwerk

Hoe werkt ademwerk?

Bij ademwerk focussen we ons tijdens één sessie van 3 uur heel bewust op jouw ademhaling. We ademen diep in zonder te pauzeren waardoor je in een bepaalde flow of trance komt. Dit zorgt voor resultaten op drie niveaus: lichamelijk, emotioneel en spiritueel. Laag voor laag ga je emotionele blokkades en geblokkeerde energieën loslaten. Op die manier is er plaats voor heling en kan de energie weer vrij door je lichaam stromen waarna je je licht, vrij, positief en zelfverzekerd voelt. 

De voordelen van ademwerk

Ademwerk heeft positieve effecten op zowel mentale en fysieke klachten. Dat biedt jou de mogelijkheid om negatieve gedachtes, trauma’s, patronen, blokkades en belemmerende emoties los te laten en geeft je een bevrijd en zelfverzekerd gevoel.

Ademwerk helpt bij:

Ademwerk kan helpen bij:

Hoe ziet een ademsessie eruit?

Een ademsessie kan zowel individueel (locatie: Delft) als in een groep (locatie: Haastrecht) worden geboekt. Een groepssessie bestaat uit 4-6 personen.
Het voordeel van een groepssessie is dat het aanhoren van kwetsbare verhalen van anderen extra helpt met loslaten.

Ademcoach Delft geeft ademwerk sessie - Jeroen van der Vlist
Ademsessie met Jeroen

Een ademwerksessie duurt 3 uur. Deze sessie is als volgt opgebouwd.

We beginnen met een intakegesprek. Hierbij gaan we uitgebreid op je achtergrond in en focussen we ons vooral op je jeugd. Ook vraag ik je naar eventuele fysieke, mentale en emotionele klachten en wil ik weten waaraan jij zou willen werken. Daarna maak je een lijst met positieve en negatieve ervaringen die je hebt meegemaakt in je leven en die je hebben gevormd. Dit voorgesprek vormt de richtlijn tijdens  het ademwerk.

Daarna gaan we aan de slag met het ademwerk zelf. Dit gebeurt deels onder begeleiding van muziek. Je gaat liggen in een houding die comfortabel aanvoelt en ik begeleid je naar het actieve gedeelte waarbij je bewust voelt wat er in je lichaam gebeurt. We beginnen rustig, maar gaandeweg gaat het tempo omhoog. Hierbij kun je in een trance raken, maar dat hoeft niet. In dit gedeelte hoef je niet meer te blijven liggen en kun je doen waar je je goed bij voelt. Misschien wil je je frustratie, boosheid, energie en/of opgekropte emoties kwijt door tegen een trapkussen te slaan of trappen. Misschien wil je gaan schreeuwen of huilen. Je volgt jouw gevoel. Het doel is dat je ‘alles’ laat gaan en je geblokkeerde energieën vervolgens kunt loslaten. Daarna volgt een ontspanningsfase waarbij je langzaam tot jezelf komt en je je energieker, opgelucht en vrij voelt.

We sluiten af met een evaluatie. In dit nagesprek vraag ik wat je tijdens de sessie hebt ervaren en hoe je je nu voelt.

In het kort

Nieuws & blog updates ontvangen?

×